Festés/mázolás/tapétázás

Festés:

A beltéri festett falfelületek rendkívül nagy hatással vannak házunk, lakásunk hangulatára és kisugárzására. A különböző színek különböző érzéseket keltenek bennünk, és látogatóinkban. Valamint nem csak a színek, hanem a festék felvitelének szakszerű, magas minőségben végzett módja is szembe tűnően meghatározza a végső képet. Nagy odafigyelést igényel a megfelelő falfelszín kialakítása, az egyenletes festékréteg, a színek optimális árnyalatának kiválasztása.

Cégünk segítséget nyújt hogy megrendelői az általuk választott stílusban, magas szakmai minőségben elvégzett munkát a lehető legjobb festékanyaggal ellátott felületet kapják. Odafigyelünk, hogy munkatársunk a megfelelő szakértelemmel rendelkezzen, megbízható legyen. Ez biztosítja, hogy a legnagyobb színvonalat képviselő munkát végezzük.

Tapétázás:

A tapétázás manapság újra divatos, a dekorálás opcionális része.

A régi hagyományos tapétázás, mind anyagában, mind pedig felületek mennyiségét tekintve megújult.

Napjaninkban a kiváló minőségű, lágy, puha, anyagok kerülnek előtérbe (luxustapéta, selyemtapéta, habosított tapéta, vlies tapéta, vinyl tapéta…). Mintázatot tekintve is igen széles a paletta, az egyszerűbb „geometriai” motívumoktól a teljesen egyedi kreatív színekben is gazdag tapétákat is választhatjuk. Manapság, általában már nem a teljes helység kerül dekorálásra, mégis nagy mértékben megváltoztatja a szoba hangulatát.

Tovább haladva, egy igazán kreatív megoldásokat kínáló terület a fotótapéták alkalmazása. Egyediségét tekintve felülmúlhatatlan (ld.:http://www.ifresco.hu/galeria). Egy igazán jól kiválasztott felületre egy kiváló minőségű, odaillő fotótapéta teljes mértékben meghatározza a helység harmóniáját.

A tapétázás másik útja, sokkal inkább a fal szerkezet minőségének javítását eredményezi. Az üvegszövet tapéta ideális választás a strapabíróság növelése szempontjából.

Munkafolyamatát tekintve a falazat előkészítését követően, a méretre szabott tapétacsíkok megfelelően kikevert, és optimális mennyiségű ragasztóanyaggal ellátva kerül a falra. A felragasztás kritikus pont, hiszen ügyeli kell arra, hogy a tapétacsíkok pontosan illeszkedjenek egymáshoz a motívumok, mintázatok megfelelően kiadják a teljes képet, valamint megfelelően tapadjanak a falra.

Amennyiben igazi változtatást, minőségi, esztétikus környezetet szeretnénk otthonunkban, bátran érdemes a tapétázást alternatívaként alkalmazni!

Mázolás:

A tulajdonos számára értéket képviselő felületeket (ajtó, ablak, bútor…) mázolással képesek vagyunk újjá, egyedivé varázsolni, kérésre az antik hatást megőrizni, vagy akár felfrissíteni.

Felújítás során a mázolási feladatokat általában egybeütemezzük a nagyobb festési munkálatokkal, így egy lendülettel megoldva mindkét feladatot.

A mázolási munka megkezdése előtt, fontos szakmai lépés az állag-, illetve állapotfelmérés. Hiszen vannak nyílászárók, amelyeknél a több rétegű máz alatt nagy mértékben sérült felület rejtőzik, és szorul javításra.

A megfelelő végeredmény elérése érdekében szükséges azonban, hogy az alapmunkák is teljes körűen el legyenek végezve.

Az utolsó réteg minőségét biztos alapokra helyezzük!

Egyéb díszítések:

A teljes mértékben egyedi felületek megvalósítására is számos lehetőséget kínálunk. Néhányat megemlítenénk: díszvakolatok képzése, HARSO technológiák, csempe program felújítás, mosható felületek képzése…. Egyéniségre szabva tökéletes összhangba hozható a falfelület az ottani környezettel.